Профил

 

Моят основен приоритет като дизайнер е да създавам визуална интелигентност посредством ясни и целенасочени концепции и послания. Формалистичният дизайн е в разрез с интересите ми. Креативният подход на моето студио ImageContext винаги е базиран на индивидуални проучвания и анализи. Всеки проект за мен е ново предизвикателство. Щастлив съм, че работя това, което обичам.

Сферите ми на интерес варират от корпоративна идентичност, информационен дизайн, оформление на печатни материали и шрифтове до пространствено оформление, уебсайтове и концепции.

Инициативи за сътрудничество с други дизайнери и студия се приемат с интерес.

ImageContext е студиото за визуална комуникация на Красен Кръстев.

През 1997 г. Красен Кръстев се дипломира с отличие в специалност Илюстрация и печатна графика - Националната художествена академия, София. През 2003 г. и 2004 г., както следва, той завършва с отличие двугодишния мастър курс по графичен дизайн - St. Joost Academy в Бреда, Холандия и едногодишния мастър курс по шрифт Type & Media - Royal Academy of Art в Хага, Холандия.

Освен проектите на ImageContext, Красен Кръстев се занимава с академична дейност и е доцент по графичен дизайн и типография в Американския университет в Дубай, ОАЕ.

 

Виж CV